Gerechten inspiratie
Zoals je zal zien, kan appelazijn echt overal in verwerkt worden.
Niet alleen is appelazijn goed voor de weerstand én voor uw gezondheid, maar het is ook nog eens erg lekker! - download het inspiratieboekje
- Alle recepten
- balsamico blauwe bes
- balsamico framboos kruisbes
- balsamico ingekookte versie 6 jaar oud
- balsamico meidoorn
- balsamico moerbei braam
- balsamico roos
- balsamico sleedoorn
- balsamico vlierbes, zwarte bes
- balsamico vlierbloesem kriek
- balsamico zwarte framboos, framboos
- rauwe appelciderazijn citroenverbena
- rauwe appelciderazijn daslook
- rauwe appelciderazijn framboos
- rauwe appelciderazijn vlierbloesem
Gazpacho rauwe snijboon (Uit “Graanmarkt 13” - S. Nobels)
1,2kg snijbonen • 1 teen knoflook • 1sjalot • 1 groene paprika • 1/4e komkommer • 3el citroenverbena azijn • zout • een snuif chilivlokken • 2el zonnebloemolie • peper uit de molen • basilicum • krokant roggebrood
Vlierbloesem/kriek Straf Sap of Gesuikerde balsamico
350ml appelazijn • 350ml kriekensap • 350ml vlierbloesemsiroop • 100g extra kandij- suiker of 80g honing
Gepekelde Groenten (Uit “De Superette. Het kookboek”)
Kappertjes - groene zaaddoosjes • radijzen • kool • Indische tuinkers • wortel • uien • paprika • bieten • 3 delen water • 2 delen appelazijn • 1 deel suiker • optioneel: een paar teentjes look
Tonijnsla met ei (Uit “Appelazijn, het natuurlijke wondermiddel”)
1 blik tonijn • 1 groene en 1 gele paprika • 2 tomaten • 1 ui • 2 hardgekookte eitjes • 2 zure augurken • 1el mayonaise • 2el appelazijn • peper en zout uit de molen
Gegrilde komkommer (Uit “De Superette. Het kookboek”)
1grote komkommer • 100g hangop (uitgelekte yoghurt opgehangen in een kaasdoek) • mierikswortel • ciderazijn • 100g roggebroodkruim • 10g boter • 100ml gefermenteerd komkommersap of appelazijn met gemarineerde komkommer • 8 komkommerscheuten of babyleaf rucola of mosterdblad • 10 bernagiebloemen
Zoetzure saus bij de Chinees
3 cm gember • 1 teen knoflook • 1el zonnebloemolie • 2el ketchup • 2el appelazijn • 2el sojasaus • 1el maïzena • 1el lichtbruine basterdsuiker • 227g ananasstukjes op siroop
Rabarber chutney - “Grootmoeders keuken”
500g in stukken gesneden rabarber • 2 grote fijngehakte uien • 1dl appelazijn • 3el bruine suiker • 2el kerrie • peper & zout
Zoete chilisaus (Uit “De Superette. Het kookboek”)
500g superpikante rode pepertjes (ontdaan van het groen) • 4 knoflooktenen • 1 liter knoflookazijn • 500g suiker
Gemarineerde kip (Tromp & Rueb)
450g kipfilet (in blokjes) • 2 tenen knoflook (geperst) • 1 ui (gesnipperd) • 3el appelazijn • 2el ketjap • 1tl chilipoeder • 1tl paprikapoeder • 1tl komijnpoeder • 1tl gemberpoeder • 1tl sambal • 2el zonnebloemolie
Mierikswortelsaus (Uit “Mosterd” - André Delcart)
50g geraspte mierikswortel • 1tl mosterd • 50g suiker • 5dl room • 250 g broodkruim • 2el azijn
Zoetzure saus bij de Chinees
Middeleeuwse mosterd
Mayonaise
Ketchup (= eenvoudige chutney)
Looksaus
3el mayonaise • 3el yoghurt • 1el azijn • 4 teentjes look • lookpoeder • peper & zout