Verschillende soorten azijnen

De balsamicoazijnen van De Wilde Wei is een perfecte smaakmaker.

puur FRAMBOOS

Concentraat van framboos wordt bij de azijn gevoegd en daarna gefilterd.

puur VLIER

Concentraat van vlierbloesem wordt bij de azijn gevoegd en gefilterd.

puur DASLOOK

Concentraat van daslook wordt bij de azijn gevoegd en daarna gefilterd.

CITROEN VERBENA

Concentraat van citroen-Verbana wordt bij de azijn gevoegd en daarna gefilterd.

Koken voor later

Azijn neemt gemakkelijk smaken op van allerhande kruiden en fruit. Dus is het ook een prima manier om het beste te halen uit allerlei overvloed en overschotten - getuige mijn fruitazijntjes. Er is geen limiet aan welk fruit of welke kruiden je hiervoor kan gebruiken,... enkel jouw eigen fantasie! Ik maak natuurlijk gebruik van mijn appelazijn.

Een lekkere “smaakmaker” kiezen en dan de desbetreffende vruchten of kruiden in het mengsel laten trekken. Hoe lang moet het mengsel trekken? Dat gaat van enkele uren tot soms wel wekenlang. Het is erg leuk om hiermee te experimenteren en om te ontdekken hoe de smaak van jouw azijn evolueert.

Het grote pluspunt aan azijntjes is dat je er smaakmakers mee kan maken die je langere tijd kan bewaren en die je tijdens het koken kan inzetten om een simpel gerecht nog net dat extraatje te geven.